Dagens namn

David är ett mansnamn av bibliskt ursprung och betyder 'den älskade'. Namnet kan även stavas Dawid.

Namnet började stiga i popularitet på 1970-talet och var något av ett modenamn på 1980-talet. Numera ligger namnet ganska stabilt kring plats 25 på listan. Den 31 december 2005 fanns det totalt 47 552 personer i Sverige med namnet, varav 28 365 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1013 pojkar namnet, varav 614 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag 25 Juni.


Grym dans!

Coolaste dansen jag sett någon gång. Måste ses!


I think he Can Dance - Watch more free videos

Midsommar i Älvdalen

Midsommar i Älvdalen 2008

Nu var midsommaren över och det var trevligt. Var som sagt i Älvdalen och hälsade på Likkan och hennes släkt. På midsommarafton var vi i en by som heter Blyberg. Det började med att jag anlände något tidigt eftersom Likkan inte hade slutat jobba ännu, men så fort hon var klar så kollade vi på när stången skulle resas som kan ses på bilden ovan.

Därefter åkte vi vidare till hennes släkt i byn och hade det trevligt där hela kvällen och långt in på natten. Var meningen att vi skulle upp på ett berg i byn mitt i natten, men vi fastnade hos en granne som hade en jättemysig brasa och bjöd på nattmat, så det blev aldrig någon vandring upp på berget, men men.

Brasa i Blyberg 2008

På midsommardagen så blev det mycket sängliggande för Likkan eftersom hon hade fått feber så en stor del av den dagen gick bort, men vi begav oss i alla fall hem till hennes familj i Åsen. På söndagen så mådde hon bättre så vi var ute och åkte runt lite i byn och kollade, tills jag slutligen åkte hem för helgen. Jag ville egentligen inte åka, men tyvärr så är det bara jag som har semester och inte Likkan, så hon måste jobba på måndag. Sammanfattningsvis så var helgen Nice :)

Alla bilderna finns på filservern.

-

Älvdalen - En ny upplevelse

På midsommarafton så ska jag jobba halvdag, sen bär det av till Älvdalen där jag aldrig har varit. Mer exakt ett litet ställe som heter Blyberg. Eftersom jag inte har varit där förr så kollade jag upp kartor och flygfoton via Eniro.se, Hitta.se samt Google maps och det är ju bara skog överallt. :)

Hursomhelst så tror jag nog att det ska bli ett trevligt midsommarfirande eftersom jag besöker Likkan.


FRA lagen gick igenom

Helvetes FAN! Av någon helvetisk anledning så röstade riksdagen positivt för FRA lagen, d.v.s. lagen om övervakning av alla oss svenska medborgare. Om någon av någon anledning har missat det hela så handlar det om en lag som gör att vi svenska medborgare kommer att bli övervakade dygnet runt. Detta kommer att ske genom att våra telefonsamtal blir avlyssnade dygnet runt, alla våra sms och alla våra mail kommer att gås igenom.

Vad är då anledningen till det? Jo att förhindra terrorism sägs det. Många har frågat sig varför varje medborgare i Sverige ska avlyssnas bara för att det kan finnas några få terrorister där ute och det undrar även jag. Är det värt att kränka varje medborgares rätt till ett privatliv bara för att det kan finnas terrorister ibland oss?

Ja det tycker i alla fall riksdagen. Resultatet av omröstningen blev 143 riksdagsmän för, och 138 mot. Jämnt kan tyckas, men vad spelar det för roll? Nu är vi för en obestämd framtid konstant övervakade. Skulle du råka skriva fel ord i ditt mail till älsklingen eller kanske råka säga att du tände en bomb på sista april i ditt samtal med kompisen, så räkna med att hela ditt samtal kommer att avlyssnas av staten.

Gud hjälpe oss... och NEJ, jag är inte religös, det var mest tänkt som ett uttryck för situationen.

Firefox 3 har landat!Nu så kom dagen som många har väntat på. Webläsaren Firefox har nu kommit i ny version. Skynda er iväg och ladda ner det här.


Ingen kickoff

Det blev ingen kickoff för mig det här året. Jag tänkte gå, men först och främst så var det dåligt väder och för det andra så ville jag hällre träffa Likkan innan hon åker.

Nu är det snart dags för en ny arbetsvecka, men efter den så har jag 2 veckors semester.

Skönt med ledighet

Nu är jag ledig för min tredje dag och har två kvar. Har slappat något grymt mycket och jag känner absolut ingen ångest för det, inte efter det arbetspass jag har haft. Har partat lite med Likkan och det har varit nice som hon skulle ha uttryckt det :)

Ikväll blir det nog lugnt ändå, trots att det är fredag, för imorn så är det kickoff med jobbet och då bör man vara i bra skick, speciellt med tanke på att vi ska spela brännboll kl 12.00, men med erfarenhet av tidigare år så brukar det inte bli nyktert på brännbollen :)

Nu ska jag laga kyckling ticka med ris och bjuda Likkan.


Jobba, jobba, jobba

Jag har nu jobbat 7 dagar i sträck, men får inte ledigt förrän om 3 dagar till. Det börjar kännas nu. Jag vill att det ska bli onsdag eftermiddag så jag får ledigt någon gång. Man tappar mycket kraft efter ett långt pass och att det har varit ruskigt varmt ute hjälper inte.

Det får gärna vara varmt och solsken när jag är ledig, men ibland måste det ju regna också och vilket bättre tillfälle finns det än när jag jobbar mycket?

Nåja, inte många dagar kvar nu... bättre tider kommer.

Förbjudet att länka bilder

Hehe haha hoho :) lol lmao, ja jag är inte en flitig användare av dessa uttryck, men nu passar det bättre än någonsin.

Läste precis en artikel om att det finns ett företag som har patent på att länka miniatyrbilder till större bilder.
Altså samma teknik som vi bloggare och många många andra använder oss av. D.v.s om du lägger upp miniatyrbilder på din blogg som är klickbara för att få upp bilderna i större versioner så bryter du mot ett patent och det finns möjlighet att du kommer att få en fet räkning från ett företag som heter Vuestar.
Samma teknik används av t.ex. Googles bildsök funktion.

Patentet lämnades in i USA 2001, men tekniken användes långt innan dess av andra företag och hemanvändare.
Men skulle verkligen detta hålla i rättegång? Om det gjorde det så kanske man skulle skynda sig att lämna in patent på att använda vattenkranar. Eftersom väldigt många människor använder sig av vattenkranar varje dag så skulle man ju kunna bli svinrik, eller?

Nej självklart inte. Att ha patent på att länka miniatyrbilder är ungefär lika lågt som skivindustrins desperata jakt på fildelare. (Men inte lika lågt som Glocalnet)

RSS 2.0