Köp en rymdresa

Om två år ska det var möjligt för privatpersoner att köpa sig en kort rymdresa. Att ta sig från marken ut i rymden ska inte ta mer än 4 minuter och hela resan är över på 30 minuter.

image40

Det hela ska bli möjligt med hjälp av rymdfarkosten Lynx som är en liten tvåsitsig farkost. Företaget som erbjuder detta till privatpersoner heter Xcor och ligger i Kalifornien. Vad priset kommer landa på vill de ännu inte avslöja.

2007 års vinnare på Youtube

Youtube har utsett 2007 års bästa videos inom 12 olika kategorier. Inom kategorin "Adorable" är den här videon.Alla andra videos hittar du på Youtubes awards sida.

Coolaste fågeln i världen


Grym kille tecknar

Allt han tecknar ser till en början ut som att bli en penis eller rumpa eller liknande, men det slutar helt annorlunda. Ja ni måste själva se för att förstå :)


Uppdatering

Jag har varit på besök hos morsan nu över påsken och har inte kännt för att uppdatera bloggen då. Nu är jag i alla fall tillbaka på hemmaplan och ska jobba igen.

Tv-avgift för alla när SVT börjar sända live på nätet

image39

Nu jävlar blev jag upprörd!

I en intervju med SVTs VD Eva Hamilton i lördags så säger Eva att SVT kommer att börja sända sina kanaler live på nätet. Sedan tidigare har det gått att se klipp från redan sända inslag. Att de börjar sända live på nätet ska innebära att alla, även de som inte har en tv, ska behöva betala tv-licens.

Enligt det hon säger så tolkar jag "alla" som att hon menar alla som har tillgång till en dator och internetuppkoppling. VAD I HELVETE!!! Ska jag behöva betala tv-licens bara för att min dator har möjlighet att komma åt www.svt.se ?

Tycker ni att Agda 87år ska behöva betala bredbandsavgift bara för att hon har ett bredbandsuttag hemma, men ingen dator? Tycker ni att Agda ska behöva betala för ett telefonabbonemang bara för att hon råkar ha ett telefonuttag hemma, men inte använder telefon? Jag kan fortsätta med hur många exempel som helst.

Redan idag är den som har någon form av tv-mottagare skyldig att betala tv-avgift. Denna avgift får man betala eftersom man har tillgång till att se SVTs kanaler. Altså, den som aldrig kollar på SVT eftersom den, precis som jag, tycker att det är ett uselt utbud på dessa kanaler, måste ändå betala för kanalerna. Inte heller har vi någon möjlighet att välja bort dessa kanaler och slippa avgiften.

Nu vill de altså klämma åt de som inte ens äger en tv, så att även de ska behöva sponsra SVT. Hur fan tänker dom? Att alla får vara med att betala sjukvården fast man knappt använder den går jag med på eftersom det är en livsnödvändighet. SVT däremot är så långt från livsnödvändigt som man kan komma.

I min ilska över detta så hittade jag Eva Hamiltons mailadress och drog iväg ett mail om detta till henne.
Eva svarade inte, men istället fick jag svar av Gunilla Asp som skrev att tanken med detta är inte att dra in mer pengar från tv-avgifter (Yeah right!) utan att det ska bli lättare för folk att ta del av SVTs utbud.

Lättare? Hur mycket lättare kan det bli än att äga en tv och slå på kanal 1? Desto svårare är det tydligen att slippa skiten.

Nu har jag sagt mitt och det känns skönt att få skriva av sig lite ilska.

En killes berättelse (rolig historia)

Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och
kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket. Jag har aldrig
heller förstått det där med Venus och Mars. Jag har aldrig kommit
underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med
sina hjärtan. Till exempel.

En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs.
Passionen börjar glöda i sovrummet, När hon till sist säger, jag känner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig".

Jag sade "VA??!! vad var det där?!". Så säger hon dom orden
alla pojkvänner fasar att höra....
Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som
kvinna, för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man".

Hon besvarade min frågande med att säga, "Kan du inte bara älska mig för
den jag är och inte vad jag gör för dig i sovrummet?".
När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag.
Nästa dag så tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne.

Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort,
stort onämnt shoppingcenter. Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg. Hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle ta så jag sade åt henne att vi tar alla.

Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till
varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett
par diamantörhängen.

Tillåt mig säga..... Hon var så upphetsad. Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset. Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, när hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa,
"Det går bra älskling". Hon var nästan nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande.

Med ett jättestort leende sade hon till sist, "Jag tror att det är
allt älskling, vi går och betalar". Jag kunde knappt hålla mig när jag till
sist sade, "Nej älskling, Jag känner inte för det".

Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett
förvånat "VA?". Jag sade sedan "älskling! Jag vill bara att du håller
sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella
behov som man, för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna".

Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag,
"varför kan du inte älska mig som den jag är istället för dom saker jag
köper åt dig?".

Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller.....

Lägg ett pusselClick to Mix and Solve

Trött!!!

image38

Fredag, men ändå måndag

Idag är det fredag, men för mig är det ändå som en måndag. Jag har jobbat hela veckan, men ska jobba 5 dagar till innan jag får ledigt :( Dessutom jobbar jag 8-22 både lördag och söndag, så det blir trögt.

Nu ikväll jobbar jag till kl 22, så det är bara till att lägga sig så fort jag kommer hem så jag kommer till jobbet kl 8 imorn.

Med vad spelar du helst spel?

Jag la upp en fråga för ett tag sedan. Med vad spelar du helst spel? Jag fick inte så många svar, men det får räcka. Så här blev resultatet.

image37

Helikopterkrash i Sverige

KLANT är allt jag behöver säga... :)


Surfa trådlöst i 14,4 Mbit/s

Telia ökar nu hastigheten på sin 3G uppkoppling till 14,4 Mbit/s. Än så länge finns inget datum satt, men någon gång under året ska det vara klart. Som vanligt när det gäller 3G uppkoppling så kan man inte förvänta sig att få den hastighet som anonseras eftersom bland annat täckningen i området spelar stor roll.

I dagsläget är den högsta hastigheten 7,2 Mbit/s och går endast att få i de största städerna som Stockholm, Göteborg och Malmö.

image36

Källa: idg.se

Firefox är 5ggr snabbare än Internet explorer

Att Firefox är mycket snabbare än Internet explorer vet många redan, men för er som fortfarande använder IE så kommer här ett bevis.

Enligt ett test utfört av Mozillalinks.org så är senaste betaversionen av Firefox så mycket som 5 gånger snabbare att ladda sidor än Internet explorer 7.

I testet så var 6 olika webläsare med. Långsammast av dom alla var Internet explorer 7. Snabbast var Firefox 3 beta4.

image35

Så kila iväg till mozilla.com och hämta firefox beta4 nu direkt och känn skillnaden.

Mer om testet finns att läsa på idg.se

MP3 spelaren fyller 10år

Grattis grattis!

MP3 spelaren fyller 10 år denna månad. Världens första MP3 spelare som man kunde bära med sig visades för första gången upp på CeBIT mässan 1998. Modellen var MPMan F10 och hade imponerande 32MB minne att lagra musik på. Detta räckte på den tiden till ca 8 låtar kodade i 128Kb/s.

Läs mer på idg.se

image33

Freestajlo - Cool video

Måste be er alla att ta en titt på denna tuffa video. Det är en kille som är med i något som liknar idol, försöker sig på låten freestyler. Låter helt fel, men samtidigt så coolt. :)Kommentarer?

Monstervecka

Var sjätte vecka så jobbar jag ett monsterpass och nu är det dags igen :(
Ska jobba 10 dagar i sträck från och med måndag kommande vecka till Onsdag veckan därefter. Sen är jag visserligen ledig i 4 dagar, men då är man så slutkörd i huvet att man behöver vila upp sig rejält. Suck...
image32

Rösta

Tyckte det kunde vara kul med en röstning på sidan, så jag kommer fortsättningsvis ha en fråga till höger på sidan. Vet inte hur länge jag kommer ha nuvarande fråga på sidan, men jag byter väl ut den när det känns som jag har fått tillräckligt med svar. Rösta nu!
image31

Solen värmer

Sitter på jobbet och kände att jag behövde en paus så jag gick ut en sväng i solen. Nu börjar det verkligen kännas att solen blir varmare och varmare och det är underbart. Det får en att känna att våren kanske inte är allt för långt borta även om snön ligger på backen. Finns det sol, finns det hopp.

image30

Sjuk

Senaste två dagarna har jag varit riktigt sjuk. Både igår och idag var jag helt säker på att jag skulle sjukanmäla mig, men jag har gått till jobbet ändå. Inatt svettades jag som en gris och hade feber, men det kostar för mycket att ligga hemma och vara sjuk och jag kan ju iaf prata och gå, så döden är troligtvis inte nära.

Det är ett av mina motton. Är du sjuk så sjukanmäl dig inte så länge du kan gå. Ok då, om man yrar och har hög feber så får man stanna hemma, men förkyld kan man lika gärna vara på jobbet som hemma.

image29

Mobiltelefon under huden

Vad sägs om att ha mobilen under huden, att alltid ha den med sig? Det kan snart bli verklighet. En person har nämligen kommit på en idé om hur man kan bygga in en touchscreen under huden som drivs av ditt blod.

Detta är möjligt genom att koppla in skärmen på en ven och en artär. Skärmen kommer sedan att se ut som en tatuering på din arm genom att kontrollera ett material som kan växla mellan att vara genomskinnligt eller mörkt. Tänk dig att någon ringer och direkt så dyker namnet på den som ringer upp på armen.

Detta är bara ett användningsområde. Det ska även gå att mäta saker som blodsockerhalt och kroppstemperatur. Vill man ha en tatuering som går att stänga av vid t.ex. en arbetsintervju så är det också möjligt.

Det hela låter som sci-fi, men kan altså bli verklighet.

Artikeln i sitt originalutförande hittar du här

Edit: Har tagit bort en bild som fanns i detta inlägg.

Hitta kärleken på vetenskaplig väg

Nu när förhållandet sket sig så kanske det här är något. Hitta partner på ett vetenskapligt sätt.
Artikeln finner ni på idg.se och tjänsten på http://scientificmatch.com

Edit: Eftersom vissa tog detta seriöst så vill jag klargöra att det inte är det. Detta var menat som en nyhet och inget annat.

image27

Piloten räddade passagerarna från dödskrasch

Jag kollade nyss på ett otroligt web-tv klipp på aftonbladet. Man får se ett plan som är på väg att landa mitt under en orkan i Hamburg och kraschar nästan, men piloten lyckas få fart på planet igen och lyfter.

Kolla in videon här:

image26

Slut med Sarah

Nu är det slut med Sarah. Hon ville göra slut, men jag kan nog hålla med jag också. Vi har inte träffats på över 2 månader och det har varit det stora problemet hela tiden. Att nästan aldrig träffas fungerar inte hur länge som helst och nu tog det altså slut.


RSS 2.0