Projektor + duk

Så här blev resultatet när det är uppsatt. Nu är det bara kabeldragningen som ska fixas.OBS! att skärmen som står till höger om duken på sista bilden är en 32 tums TV.

Duken är uppe

Mer info kommer sen.

image108

Projektorn uppe

Igår morse fick jag besök av fastighetsservice som kom och borrade för mitt takfäste för projektorn och nu idag sitter projektorn uppsatt i taket. Imorgon kommer de igen för att borra för 90 tums duken som ska upp. Efter det är det bara kabeldragning som skall göras, men det fixar jag själv. När allt sitter uppe som det ska kommer jag lägga upp bilder på det hela.

Bensin för 2,40kr litern

image107

Ingen har väl missat att bensinen är svindyr i Sverige och snart når 14kr litern? Snart måste man vara höginkomsttagare om man ska ha råd att köra bil. Vad beror det höga priset på? Man kan ofta läsa eller se på nyheterna hur bensinpriset når nya rekordnivåer och prisökningen motiveras med allt mellan himmel och jord, men det som inte nämns är att bensinen i sig inte är det dyra. I själva verket är den största kostnaden skatter och moms.

Jag minns för något år sedan när bensinpriset kom upp i 12kr i Sverige. Samtidigt kollade jag på Jay Leno på tv där han tog upp hur svinigt dyr bensinen hade blivit. Deras bensinpris var då uppe i motsvarande strax över 5kr litern och redan då var folk upprörda i USA.

Nu kan man läsa på e24.se att i Dubai kostar bensinen 2,40kr litern. Där tar inte staten ut svindyr skatt på bensinen utan de subventionerar den istället. Men i Sverige är meningen att man ska få betala så mycket att man måste sälja bilen på grund av att man inte har råd längre. Är det ett led i grönt tänkande? Att alla som har låg och meddellöner ska sälja bilen och bara de rika ska få köra bil? Vad händer med de som är beroende av bilen för att ta sig till arbetet?

Nedan har jag tagit lite fakta från sidan bensinskatteuppror. Det är något gamla siffror, men ger ändå en bra visning om vad det är vi betalar för egentligen.

Fakta om bensinpriset:

I juli 2007 var bensinpriset i genomsnitt 11,85 kr.

Uppdelat i bensin och skatter:

  • Bensin 4,67 kr
  • Skatt och moms 7,18 kr

Skatten består av:

  • Energiskatt 2,76 kr
  • Koldioxidskatt 2,05 kr
  • Moms på bensin 1,17 kr
  • Moms på skatt 1,20 kr

Nu är allt bra igen

Mina bekymmer är borta.

Kärlek vid andra ögonkastet

Jag har haft en helt underbar helg som visade sig sluta i deppression. Träffade en underbar tjej från södra Sverige som var upp hit till Sveg för att utbilda. Hon stannade kvar i Sveg över helgen. Idag var det dags för henne att åka hem igen. Jag brukar inte ha lätt att få känslor rakt av, men nu gick det undan. Redan andra gången jag träffade henne så vandrade jag på moln.

Jag var helt inställd på att det inte skulle bli något av det hela, men så enkelt var det tydligen inte. Nu ångrar jag att jag träffade henne mer än en gång för nu kommer jag inte kunna sluta tänka på henne. :(

Uppdatering

Ja jag ska uppdatera snart. Jag har för mycket att tänka på just nu så jag avvaktar lite till.

Ingen kommentar :)


Bord och stolar

Häromdagen var jag på Dollar$tore och köpte mig ett bord och två stolar till balkongen. 350kr gick allt på. Ett klipp!

image95

supertunn bildskärm från sony

Hejdå till plasma och lcd tv. Framöver är det oled som gäller. Oled skärmar har det varit på tal om under en längre tid nu. De är bättre än både lcd och plasma, men kan göras ruskigt tunna.

Sony har nu tillverkat en skärm på endast en femtedels millimeter. Här snackar vi "vägg tv"

Kolla gärna på filmen som visar upp den på idg.se

Tyvärr lär det dröja innan vanliga konsumenter kan köpa dom eftersom priset är skyhögt än så länge.

Besök i Trondheim

Jag var på besök hos min gode vän Björnar i Trondheim från sista april och några dagar framöver. Han har bott där i många år, men jag har inte varit på besök förrän nu och det är dåligt av mig. Nåja, äntligen kom jag iväg och jag ångrar det inte. Jag fick träffa Andreas, Björnars och Heges son, en riktigt stilig grabb som är otroligt lugn för att vara en grabb på 9 månader (om jag minns rätt). Han kan inte prata eller gå än, men han kan många andra trick :) .

Jag hade riktigt trevligt under min vistelse och jag tog några kort med min otroligt dåliga kamera som finns på mobilen som jag tänkte dela med mig av. Tack för allt Björnar och Hege.Bilder i större storlek går att finna på:
http://picasaweb.google.se/john.blund/Trondheim2008043020080503

RSS 2.0