15 MB hårddisk

Idag kan man köpa 1TB hårddisk för ca 1000kr, men annat var det förr. 1984 kostade en hårddisk på 15MB $2500 eller ca 20 000kr plus installationskit. Med de priserna så kan man inte klaga på dagens priser direkt.


Besök på Svegs badhus

Eftersom jag inte alltid är så bra på att uppdetera min blogg, så kommer vissa saker lite i efterhand. 2009-01-21 var jag, Likkan, Lena och Allan på Svegs badhus. Det var trevligt att bada och inte sitta hemma som de flesta kvällar, men jag blev ganska upprörd över att de ganska snart efter att vi kommit dit stängde av trampolinen för att det skulle vara vattengymnastik.

När dom väl var klar med gymnastiken så valde dom att fortsätta att ha den avstängd, något som jag klagade på. Jag sa att om jag vetat om det innan så hade jag aldrig betalat in mig. De lovade att se över det och sätta upp skyltar vid ingången om att trampolinen skulle vara avstängd under vissa tider, men jag är ganska säker på att de bara sa det för att bli av med mig :)
Nåja, det var ändå trevligt.


Bowling i Vemdalen

I lördags var jag, Likkan, Lena och Allan iväg till Vemdalen för att spela bowling. Planen var att vi skulle åka dit och bowla under dagen för att sedan under kvällen dela på middag, ta något att dricka och ha allmänt trevligt. Det blev rätt lyckat, men Lena blev tyvärr ganska dålig och fick springa och spy några gånger under bowlingen.

Under kvällen blev det sedan tacos till middag. Meningen var att tjejerna skulle laga mat, men knivarna var tydligen för vassa för dom, så vi killar fick ta över matlagningen.

Så här såg dagen ut.


Ny tjänst

Idag arbetade jag min första dag med min nya tjänst på jobbet. Numera kan jag kalla mig IT tekniker eller Nordic IT Helpdesk eller/också att jag jobbar på Internal Systems.

Min nya tjänst kommer att handla mycket om driften på företaget, servrar, telefonsystem, de anställdas datorer och annan teknisk utrustning. Eftersom det är min första dag så finns inte så mycket att säga än så länge mer än att jag är jättesugen på att lära mig så mycket som möjligt.


letmegooglethatforyou.com

Jag ska börja med en ny grej på jobbet har jag tänkt mig. När folk kommer och frågar mig dumma frågor så ber jag ofta folk att googla på det. Nu ska jag istället vara så snäll att ge dom en länk. T.ex. kommer Bertil och frågar mig: David, vad är latens för något? Så ger jag honom denna länk helt enkelt :)
http://letmegooglethatforyou.com/?q=latens


Jul och nyår har för övrigt passerat och jag har inte bloggat något om det, men det ska bli senare. Tänkte slänga upp några bilder också.

RSS 2.0