FRA lagen gick igenom

Helvetes FAN! Av någon helvetisk anledning så röstade riksdagen positivt för FRA lagen, d.v.s. lagen om övervakning av alla oss svenska medborgare. Om någon av någon anledning har missat det hela så handlar det om en lag som gör att vi svenska medborgare kommer att bli övervakade dygnet runt. Detta kommer att ske genom att våra telefonsamtal blir avlyssnade dygnet runt, alla våra sms och alla våra mail kommer att gås igenom.

Vad är då anledningen till det? Jo att förhindra terrorism sägs det. Många har frågat sig varför varje medborgare i Sverige ska avlyssnas bara för att det kan finnas några få terrorister där ute och det undrar även jag. Är det värt att kränka varje medborgares rätt till ett privatliv bara för att det kan finnas terrorister ibland oss?

Ja det tycker i alla fall riksdagen. Resultatet av omröstningen blev 143 riksdagsmän för, och 138 mot. Jämnt kan tyckas, men vad spelar det för roll? Nu är vi för en obestämd framtid konstant övervakade. Skulle du råka skriva fel ord i ditt mail till älsklingen eller kanske råka säga att du tände en bomb på sista april i ditt samtal med kompisen, så räkna med att hela ditt samtal kommer att avlyssnas av staten.

Gud hjälpe oss... och NEJ, jag är inte religös, det var mest tänkt som ett uttryck för situationen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0