Mobiltelefon under huden

Vad sägs om att ha mobilen under huden, att alltid ha den med sig? Det kan snart bli verklighet. En person har nämligen kommit på en idé om hur man kan bygga in en touchscreen under huden som drivs av ditt blod.

Detta är möjligt genom att koppla in skärmen på en ven och en artär. Skärmen kommer sedan att se ut som en tatuering på din arm genom att kontrollera ett material som kan växla mellan att vara genomskinnligt eller mörkt. Tänk dig att någon ringer och direkt så dyker namnet på den som ringer upp på armen.

Detta är bara ett användningsområde. Det ska även gå att mäta saker som blodsockerhalt och kroppstemperatur. Vill man ha en tatuering som går att stänga av vid t.ex. en arbetsintervju så är det också möjligt.

Det hela låter som sci-fi, men kan altså bli verklighet.

Artikeln i sitt originalutförande hittar du här

Edit: Har tagit bort en bild som fanns i detta inlägg.

Kommentarer
Postat av: Twinkle Trixabelle

Coolt asså! =D

2008-03-04 @ 15:10:47
URL: http://twinkletrixabelle.blogg.se
Postat av: Twinkle Trixabelle

Allt e väl subjektivt! Ska ja va ärlig så blir ja faktiskt itte de heller, men så va de ju itte ja som hitta på detta käcka ordspråk heller. Ja tyckte ändå att de va en intressant liknelse. Hehe ^^ O ja mådde väldigt illa förut ida när ja åt den där Jappen fast ja va skithungrig, o då kom ja att tänka på detta. =D

2008-03-04 @ 15:55:02
URL: http://twinkletrixabelle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0